Workshops

‘Anders kijken’, dat is het terugkerende thema tijdens de workshops. Een andere blik op je vertrouwde omgeving. Tijdens een workshop fotografeer je bij voorkeur met je mobiel en na afloop gaan we de foto’s met de app Instagram bewerken. Een speciale hashtag(#) voor de workshop zorgt ervoor dat je je foto’s later goed kunt terugvinden. Om inspiratie te krijgen is er bij de workshop een boekje met fotografietips en opdrachten en natuurlijk geef ik onderweg ook tips en uitleg.

 

De afgelopen jaren organiseerde ik verschillende workshops in samenwerking met het Zaans Museum op de Zaanse Schans.  Met de tweemaster-klipper de Kaat Mossel voeren we al fotograferend de Zaan op en af en zeilden we met deze boot verschillende keren een dag naar IJmuiden om daar te fotograferen.  In mei 2017 zeilden we met de Kaat Mossel Muiden-Marken-Pampus-Muiden. Samen met collega-fotograaf Anita Damsma organiseerde ik een prachtige fotografiedag van Harlingen naar Vlieland en weer terug. Een fotografische topdag!

 

Ook het Hembrugterrein is een geliefde plek voor een workshop. In samenwerking met ArtZaanstad mocht ik tijdens de week van de Industriecultuur achter hekken die normaal gesloten blijven. Maar ook in de openbare ruimte is genoeg te zien.

 

Een fotografieworkshop als teambuilding evenement, dat kan heel goed! Voor de medewerkers van TABSHolland gaf ik een workshop op het Hembrugterrein en op de eigen houtwerf. Ondanks kou en wind half februari was iedereen lekker enthousiast. Zien wat ze zagen? Kijk #hembrugterrein en #TABSHolland op Instagram.

 

Schieten op het Hembrugterrein? Ja! mooie plaatjes!! Tijdens de Week van de Industriecultuur gingen we weer op foto-ontdekkingstocht. In verband met de coronamaatregelen was de InstaWalk alleen  het eerste weekend mogelijk, maar de twee enthousiaste groepen maakten dat helemaal goed.

 

Alle activiteiten vind je op www.industriecultuur.nl

 

Je kunt de foto’s van deelnemers terugvinden op Instagram met de volgende hashtags

#igwalkzaansmuseum

#InstaBoatDeZaan

#InstaBoatIJmuiden

#InstaPlof

#InstaWad

#InstaBoatPampus

#Instawalk_Artzaanstad

#IndustrieCultuur_Instawalk

#Fotogravaren

#InstaWalkMonetArtFestival

#InstaWalkDeVrede

#InstaWalkHembrugterrein

 

Info

Workshops zijn op aanvraag, kosten zijn afhankelijk van locatie en aantal deelnemers. Neem gerust contact op

via marjolein@hotmail.com

 

Wil je op de hoogte worden gehouden van toekomstige workshops stuur dan een mailtje naar marjolein@hotmail.com

 

 

 

 

 

Foto: Menno de Haas