Workshops

‘Anders kijken’, dat is het terugkerende thema tijdens de workshops. Een andere blik op je vertrouwde omgeving. Tijdens een workshop fotografeer je bij voorkeur met je mobiel en na afloop gaan we de foto’s met de app Instagram bewerken. Een speciale hashtag(#) voor de workshop zorgt ervoor dat je je foto’s later goed kunt terugvinden. Om inspiratie te krijgen is er bij de workshop een boekje met fotografietips en opdrachten en natuurlijk geef ik onderweg ook tips en uitleg.

 

De afgelopen jaren organiseerde ik verschillende workshops in samenwerking met het Zaans Museum op de Zaanse Schans, voeren we met de tweemaster-klipper de Kaat Mossel al fotograferend de Zaan op en af en zeilden we met deze boot een dag naar IJmuiden om daar te fotograferen. Ook het Hembrugterrein is een geliefde plek voor een workshop. Samen met collega-fotograaf Anita Damsma organiseerde ik een prachtige fotografiedag van Harlingen naar Vlieland en weer terug. In mei 2017 zeilden we met de Kaat Mossel Muiden-Marken-Pampus-Muiden. Een fotografische topdag!

 

Je kunt de foto’s van deelnemers terugvinden op Instagram met de volgende hashtags

#igwalkzaansmuseum

#InstaBoatDeZaan

#InstaBoatIJmuiden

#InstaPlof

#InstaWad

#InstaBoatPampus

#Instawalk_Artzaanstad

#IndustrieCultuur_Instawalk

 

Info

Workshops zijn op aanvraag, kosten zijn afhankelijk van locatie en aantal deelnemers. Neem gerust contact op

via marjolein@hotmail.com

 

Wil je op de hoogte worden gehouden van toekomstige workshops stuur dan een mailtje naar marjolein@hotmail.com

 

Het eerstvolgende uitstapje is een InstaBoat naar IJmuiden!

 

Varend fotograferen op de tweemaster klipper Kaat Mossel uit 1906

 

Zondag 19 mei 2019.

 

De frisse wind door je haren en een lentezonnetje dat al best warm is. Klotsende golfjes tegen de rand van het schip, de zeilen gehezen. De geur van koffie en appeltaart. Op de Kaat Mossel is veel te zien. Een meeuw vliegt krijsend over. Aan de oevers van het Noordzeekanaal gebeurd van alles. Langzaam maar zeker naderen we IJmuiden. In het kombuis wordt de lunch klaar gemaakt. De sluis door, en dan leggen we aan. Fel gekleurde schepen, visnetten, industrie, ankers en touwwerk. Zoveel te zien en te fotograferen. Terug op de Kaat tijd voor koffie. Genieten van de rust op het water. Het wordt een heerlijke dag! Ga je mee?

Foto: Menno de Haas