Workshops

Zie de 'Nieuws' pagina voor komende fotowandelingen.

 

Mensen leren kijken en daardoor beter leren fotograferen is zo leuk!

 

‘Anders en beter kijken’, dat is het terugkerende thema tijdens de workshops. Een andere blik op je vertrouwde omgeving.

 

Tijdens een workshop fotografeer je bij voorkeur met je mobiel. Post je je gemaakte foto's op de socials dan zorgt een unieke 'hashtag(#) van de dag' ervoor dat je jouw foto’s en die van de andere deelnemers later goed kunt terugvinden. Om inspiratie op te doen is er bij de workshop een boekje met fotografietips en een opdrachtenvel waar je direct mee aan de slag kunt. Natuurlijk geef ik onderweg ook tips en trucs.

 

De afgelopen jaren organiseerde ik verschillende fotografieworkshops in samenwerking met het Zaans Museum op de Zaanse Schans.

 

Met de tweemaster-klipper de Kaat Mossel voeren we al fotograferend de Zaan op en af en zeilden we met deze boot verschillende keren een dag naar IJmuiden om daar te fotograferen.  Ook zeilden we met de Kaat Mossel Muiden-Marken-Pampus-Muiden.

 

Samen met collega-fotograaf Anita Damsma organiseerde ik een prachtige fotografiedag van Harlingen naar Vlieland en weer terug. Een fotografische topdag!

 

Ook het Hembrugterrein is een geliefde plek voor een workshop. Elk jaar in de Week van de Industriecultuur (half oktober) kun je gratis een workshop volgen. Als je geluk heb is in die week Pakhuis De Vrede in de Achtersluispolder ook geopend voor publiek.

 

Alle activiteiten vind je op www.industriecultuur.nl

 

Voor het Zaans Museum fotowandel ik tijdens de expo 'Stroom' (t/m maart 2024) van Wormerveer naar het Zaans Museum. Zie de 'Nieuwspagina'.

 

Een fotografieworkshop als teambuilding evenement? Dat kan heel goed! Voor de medewerkers van TABSHolland, Blaise Pascal College, Gemeente Zaanstad en Woningstichting Eigen Haard gaf ik workshops op het Hembrugterrein.  Deze duren ongeveer twee uur.

 

Je kunt de foto’s van deelnemers terugvinden op Instagram met de volgende hashtags

#igwalkzaansmuseum

#InstaBoatDeZaan

#InstaBoatIJmuiden

#InstaPlof

#InstaWad

#InstaBoatPampus

#Instawalk_Artzaanstad

#IndustrieCultuur_Instawalk

#Fotogravaren

#InstaWalkMonetArtFestival

#InstaWalkDeVrede

#InstaWalkHembrugterrein

 

Info

Workshops zijn op aanvraag, kosten zijn afhankelijk van locatie en aantal deelnemers. Neem gerust contact op

via marjolein@hotmail.com

Foto: Menno de Haas