Nieuws en meer

16 juli 2020

Bekendmaking Zinderende Zomer Dichtwedstrijd.

Met 2 gedichten in top 10!

 

Feestelijke bekendmaking Zinderende Zomer Dichtwedstrijd van Zpink.

Lisa van Tongeren is de winnaar. Ik zat met 2 gedichten bij de eerste 10 en sta hiermee op twee van de tien verschillende bierviltjes die deze zomer in de Zaanstreek bij de horeca gebruikt gaan worden.

 

 

23 december 2020

10 foto’s  in 'Jaaroverzicht in 100 foto’s' op www.DeOrkaan.nl

juni-september 2021

Fotochallenge #DoordeogenvanMonet.

150 jaar geleden, in 1871, was Claude Monet in Zaandam. Kijk en fotografeer mee op de plekken waar hij geschilderd heeft. Klik op foto voor de FB-groep of ga naar monetinzaandam.nl

 

 

Tekst in beeld.

 

Eigen schrijfsels samen met mijn foto's. #tekstinbeeld

 

 

Meekijken met Marjolein

 

Van mei 2019 tot en met april 2020 schreef  ik iedere maand een fotocolumn. Bij een Zaans plaatje komt een Zaans praatje. Klik hier om naar de site te gaan.

Zaans Alfabet: letters in het wild!

 

Het Zaans Alfabet is begonnen als een zelf opgelegde foto-opdracht: maak iedere dag buiten een foto van een alledaags voorwerp, waarin een letter te herkennen is. Er waren drie beperkende factoren: de foto’s moesten op volgorde van het alfabet gemaakt worden, ze moesten binnen de Zaanstreek genomen worden en het hele fotografieproces mocht niet langer duren dan een maand. Een behoorlijke uitdaging dus.

Het uiteindelijke resultaat is een prachtige poster met alle letters (ca. 85 cm hoog). Na publicatie in de regionale media bleek dat het voor velen een aansprekend project is; het leverde heel veel leuke reacties op. Ook zijn er heel wat posters verkocht, opvallend vaak om cadeau te doen aan bekenden (voormalige Zaankanters) in het buitenland.

 

Vervolg

Het Zaans Alfabet leent zich heel goed voor gebruik in de klas op basisscholen. Ik heb een inpiratie-reader gemaakt waarin de kaders van een dergelijk lesproject worden geschetst. Er wordt dieper ingegaan op de geschiedenis van het schrift en lettertypes. Verder kunnen de leerlingen aan de slag met het uitvergroot tekenen van een letter en uiteindelijk ook met het maken van foto's op de wijze van het Zaans Alfabet. Scholen krijgen zowel de reader als een poster cadeau.

 

Allemaal bijzonder interessant en leerzaam maar ook gewoon leuk om te doen. Meer informatie, verkoop en info: marjolein@hotmail.com

Varia Varia!

 

En soms doe ik totaal iets anders. Borduren  bijvoorbeeld.